Често поставувани прашања (ЧПП) на сметки, верификација во IQ Option

Често поставувани прашања (ЧПП) на сметки, верификација во IQ Option


Општи прашања


Што се електронски паричници и како да ги користам?

Електронските паричници се посредници преку кои можете да ги повлечете вашите средства на банкарска сметка во Бразил. Тие се многу брзи, безбедни, ефикасни и едноставни за употреба системи. Нивната употреба е слична, бидејќи тие вршат иста услуга за неколку различни земји. Некои имаат интерфејс на португалски. Во моментов, IQ Option работи со Neteller, Skrill, Webmoney, Advcash и PerfectMoney. Нивните страници може лесно да се најдат преку брзо пребарување на Google.


Зошто моите пријатели имаат поголема исплата од мене?

Пресметката на профитабилноста е иста за сите корисници, освен за некои средства каде ВИП клиентите имаат мал пораст (помалку од 5%). Затоа, можно е да користите различни средства, во различно време, на различни истекувања, што влијае на пресметката.


Што е IQ опција?

IQ Option е платформа за тргување која ви помага да го започнете вашето патување како трговец. IQ Option ги нуди следните инструменти:

- CFD на валутни парови

- CFD на акции

- CFD на стоки

- CFD на криптовалути

- CFD на ETF

- Опции сè или ништо

- Дигитални опции

Можете да започнете да вежбате на демо сметка, а потоа да продолжите тргување со реални средства. Графичките алатки за IQ Option и практични индикатори за техничка анализа ви помагаат да донесувате одлуки за тргување.


Колку пари можам да заработам?

Вашиот успех зависи од вашите вештини и трпение, вашата избрана стратегија за тргување и износот што можете да го инвестирате. IQ Option препорачува прво да гледате видеа за обука за IQ Option , за да можете да правите повеќе информирани трансакции. Почетните трговци можат да ги испробаат своите вештини и да вежбаат на сметката за вежбање.


Колку пари можам да заработам на сметката за вежбање?

Не можете да земете никаков профит од трансакциите што ги завршувате на сметката за пракса. Добивате виртуелни средства и правите виртуелни трансакции. Наменет е само за обука. За да тргувате користејќи вистински пари, треба да депонирате средства на вистинска сметка.


Како да се префрлам помеѓу сметката за вежбање и вистинската сметка?

За да се префрлате помеѓу сметки, кликнете на вашето салдо во горниот десен агол. Погрижете се да сте во трговската соба. Панелот што се отвора ги прикажува сите ваши сметки: вашата вистинска сметка и вашата сметка за вежбање. Кликнете на сметката за да ја направите активна за да можете да ја користите за тргување.


Како да ја надополнам сметката за вежбање?

Секогаш можете бесплатно да ја надополнувате вашата сметка за вежбање ако салдото падне под 10.000 долари. Прво, мора да ја изберете оваа сметка. Потоа кликнете на зеленото копче Депозит со две стрелки во горниот десен агол. Се отвора прозорец каде што можете да изберете која сметка да ја надополнувате: сметката за вежбање или вистинската.


Дали IQ Option има апликации за компјутер, iOS или Android?

Да, IQ Option го прави тоа! И на компјутерите, платформата реагира побрзо во апликацијата за Windows и Mac OS. Зошто е побрзо да се тргува со апликацијата? Веб-страницата побавно ги ажурира движењата на графиконот бидејќи прелистувачот не ги користи достапните WebGL способности за максимизирање на ресурсите на компјутерската видео картичка. Апликацијата го нема ова ограничување, така што ја ажурира табелата речиси веднаш. IQ Option има и апликации за iOS и Android. Можете да ги најдете и преземете апликациите на страницата за преземање на IQ Option.

Ако верзијата на апликацијата не е достапна за вашиот уред, сепак можете да тргувате користејќи ја веб-локацијата за IQ Option.

Што е нестабилност?

Едноставно кажано, нестабилноста е колку се менува цената. Со мала нестабилност, промените се незначителни на графиконот и средството може да истече на истото ниво каде што сте отвориле позиција. Но, кога графиконот покажува висока нестабилност, нивото на средства брзо флуктуира.


Може ли IQ Option да ги повика клиентите?

Според политиката за IQ Option, IQ Option не сака да ги вознемирува трговците со IQ Option со појдовни повици, освен добредојдените повици што ги прави IQ Option Fresh Team кога трговците на IQ Option го прават својот прв депозит. Сепак, секогаш сте добредојдени да контактирате со IQ Option на еден од следниве начини:

1) Ја повикувате IQ Option секогаш кога сакате. Изберете релевантен број овде .

2) Текст IQ опција во разговор во живо на платформата.


Трговски заеми

Компанијата не дава заеми за тргување.

Ви благодариме на разбирањето!


Која е минималната и максималната инвестиција по трговија?

Минималниот износ на инвестиција за денешните услови за тргување може да се најде на платформата/веб-страницата за тргување на компанијата. Максималниот износ на инвестиција е 20.000 УСД.

Максималниот износ на некои средства може да варира во зависност од пазарните услови.

Сметки

Како можам да ја заштитам мојата сметка?

За да ја заштитите вашата сметка, користете автентикација во 2 чекора. Секој пат кога ќе се најавите на платформата, системот ќе бара од вас да внесете специјална шифра испратена на вашиот телефонски број. Можете да ја активирате опцијата во Поставки.


Користев прекар за да ја креирам сметката, сега не можам да го потврдам. Што да правам?

Ќе треба да ги промените податоците за регистрација, бидејќи IQ Option не може да ја потврди вашата сметка на тој начин. Контактирајте со поддршката за да ги известите за секој чекор што треба да се направи.


Како можам да ја сменам валутата на мојата сметка?

Валутата на сметката се поставува при првиот обид да се направи депозит. На пример, ако сте користеле американски долари за да го направите вашиот прв депозит, валутата на вашата сметка ќе биде УСД. Вашиот прв депозит игра витална улога бидејќи откако ќе го направите депозитот, нема да биде можно да ја смените валутата.

Ако не сте знаеле за ова правило, тогаш единствената опција е да отворите нова сметка и да депонирате со валутата што имате намера да ја користите. Запомнете дека откако ќе креирате нова сметка, мора да ја блокирате претходната сметка по повлекувањето на вашите средства.


Како да ја проверам историјата на сесиите на мојата сметка?

Информациите за користењето на вашата сметка се дадени во вашиот профил. Таму ќе ги најдете деталите за последната активност на вашата сметка.


Како да го сменам името во моите лични податоци?

Сите трговци на IQ Option се обврзани да користат само вистински лични податоци. Ако вашата сметка е веќе потврдена, не можете да го промените вашето презиме, име или други постоечки информации. Ако сè уште не сте ја потврдиле вашата сметка или не сте го завршиле процесот на верификација, имајте предвид дека на IQ Options му требаат само вистински лични податоци за да обезбеди брзо повлекување и да ја осигура безбедноста на вашите средства. Контактирајте со поддршката ако податоците што веќе сте ги дале IQ Option се неточни. Ако сакате да го скриете вашето вистинско име од други трговци, можете да генерирате случајно име во личните поставки.

За да го промените вашето име и/или презиме, испратете официјално барање на [email protected].

После ова, поставете документ на вашиот профил за да ја потврдите вашата намера да ги промените вашите податоци.

Можете да проверите пример за важечка лична карта/возачка дозвола. Исто така, еве како изгледа валиден пасош.
Често поставувани прашања (ЧПП) на сметки, верификација во IQ Option
Често поставувани прашања (ЧПП) на сметки, верификација во IQ Option

Ако депониравте средства со банкарска картичка (картички), испратете е-пошта на фотографии од IQ Option од предната и задната страна на вашата банкарска картичка (игурајте се дека сте го сокриле бројот на вашиот CVV и чувајте ги видливи само првите 6 и последните 4 цифри од вашата број на картичка). Проверете дали вашата картичка е потпишана. Еве пример за валидна слика на картичката.
Често поставувани прашања (ЧПП) на сметки, верификација во IQ Option
Откако ќе го направите ова, ве молиме известете го IQ Option овде во разговорот. IQ Option со задоволство ќе ги промени вашите податоци наместо вас.


Како можам да го сокријам моето вистинско име?

Ако не сакате вашето име да биде видливо во разговорите, можете да генерирате случајно име во вашиот профил. За да го направите ова, кликнете на иконата на профилот во горниот десен агол и одете во делот Лични податоци. На страницата што се отвора, отворете го табот Поставки и скролувајте надолу до делот „Поставки за јавен профил“. Овде можете да генерирате име за користење и никој нема да го види вашето вистинско име. Одете во поставките за името


Како да го сменам мојот телефонски број?

IQ Option љубезно привлечете го вашето внимание на фактот дека IQ Option не може да го промени вашиот телефонски број. IQ Option може да го избрише само стариот телефонски број.

Ве молиме испратете го вашето барање на [email protected], наведете ги последните 3 цифри од телефонскиот број во писмото и известете ја IQ Option штом ќе го испратите.


Како да ја сменам домашната адреса?

За да ја промените вашата адреса, испратете официјално барање на [email protected]. Погрижете се да ја наведете вашата стара и нова адреса во е-поштата.

По ова, прикачете документ на вашиот профил за да ја потврдите вашата намера да ја промените адресата.

Можете да проверите пример за важечка лична карта/возачка дозвола овде . Исто така, еве како изгледа валиден пасош.

Откако вашиот документ ќе биде поставен, известете ја IQ Option за тоа во разговорот. IQ Option со задоволство ќе ја промени вашата адреса за вас.


Како да се откажам од е-пошта?

Секоја е-порака има врска за отпишување на дното. Потребен е само еден клик за да престанете да добивате е-пошта на IQ Option. Можете исто така да го поставите ова во вашиот профил. За да го направите ова, кликнете на иконата на профилот во горниот десен агол и одете во делот Лични податоци. На страницата што се отвора, одете во табулаторот за поставки за е-пошта, каде што можете да изберете кои типови на известувања сакате да ги добивате од нас. Одете во поставките за е-пошта


Како можам да ја затворам мојата сметка?

Некои трговци премногу се вклучуваат во тргувањето и не можат да запрат, што ги наведува да прават непромислени инвестиции одново и одново. Ако треба да одморите и да престанете да тргувате некое време, можете да ја затворите вашата сметка во поставките на вашиот профил. Копчето „Затвори сметка“ се наоѓа на самото дно на страницата. Ве молиме имајте предвид: откако ќе ја затворите сметката, не можете да го отворите вашиот профил или да тргувате на платформата. Одете во поставките


Ја заборавив мојата лозинка. Што да правам?

Кога ќе се најавите на страницата или апликацијата, можете да кликнете на „Ја заборавивте лозинката? линк и внесете ја адресата на е-пошта што ја користевте за регистрација. Ќе добиете е-пошта со линк за поставување нова лозинка.


Надоместок за неактивност. Дали IQ Option има такси?

Според одредбите и условите за IQ Option, доколку Клиентот не врши операции на платформата за тргување на Компанијата 90 (деведесет) календарски дена по ред (во натамошниот текст „Неактивна сметка“), компанијата има право да примени такса за услуга за Неактивната сметка во износ од 10 евра на неискористеното салдо на сметката на Клиентот. Годишниот надоместок нема да биде поголем од вкупниот биланс на сметката на Клиентот.


Како можам да се одјавам од мојата сметка?

За да се одјавите од вашата сметка, одете на главната страница и скролувајте надолу по страницата. Кликнете на копчето Одјавување и ќе бидете одјавени.

Често поставувани прашања (ЧПП) на сметки, верификација во IQ Option


Како можам да ја сменам временската зона на мојата сметка?

За да ја промените временската зона, одете во трговската соба и кликнете на иконата за менувачот во долниот десен агол на страницата. Изберете соодветна временска зона.

Често поставувани прашања (ЧПП) на сметки, верификација во IQ Option


Како можам да учествувам во јавни разговори?

Клиентот ќе треба да направи најмалку еден (1) депозит на неговата/нејзината трговска сметка и минимум да достигне износ од 300$ во обем (триста долари или еквивалентен износ во друга валута).


Што треба да направам ако не можам да се најавам на мојата сметка?

- Доколку ја видите пораката „пречекорено ограничување за најава“, тоа значи дека неколку пати по ред сте внесувале погрешна лозинка. Ве молиме почекајте некое време пред да се обидете повторно да се најавите. Ако не сте сигурни дали вашата лозинка е точна, користете ја опцијата „заборавена лозинка“ на страницата за најавување на IQ Option. Системот ќе испрати инструкции како да ја вратите лозинката на адресата за е-пошта што сте ја користеле за регистрација на платформата.

- Ако сте се регистрирале преку социјална мрежа, тогаш треба да креирате лозинка користејќи ја веб-верзијата за да пристапите до апликацијата за десктоп. Можете да креирате лозинка со користење на опцијата „заборавена лозинка“ на страницата за најавување на IQ Option. Треба да ја наведете е-поштата што е поврзана со вашата сметка на социјалната мрежа. Врската за враќање на лозинката ќе биде испратена на таа е-пошта. Откако ќе го направите ова, ќе можете да се најавите на вашата десктоп апликација користејќи ја оваа е-пошта и новата лозинка.

- Ако сте ја заборавиле лозинката, користете ја опцијата „Заборавена лозинка“ на страницата за најавување на IQ Option. Системот ќе испрати упатства за враќање на вашата лозинка на адресата за е-пошта што сте ја користеле за регистрација на платформата.

Верификација

Може ли да тргувам без да бидам потврден?

Задолжително е да ги поминете сите чекори за верификација за да можете да тргувате на платформата IQ Option. Во согласност со највисоките стандарди за безбедност и сигурност, IQ Option се стреми да се погрижи да биде сопственик на сметката кој врши трговски трансакции и врши плаќања на платформата за тргување со IQ Option.


Не можам да го потврдам мојот телефонски број

1. Отворете ја платформата користејќи Google Chrome во инкогнито режим

2. Проверете дали вашиот телефонски број е точно наведен

3. Рестартирајте го мобилниот уред и проверете дали вашиот уред прима други пораки

4. Проверете дали сте примиле СМС или повик со потврда код

Ако не помогне, ве молиме контактирајте го тимот за поддршка на IQ Option преку LiveChat и дајте им на специјалистите за IQ Option слики од екранот на грешка (ако има)


Не можам да ја потврдам мојата е-адреса

1. Отворете ја платформата користејќи Google Chrome во инкогнито режим

2. Исчистете ги податоците од прелистувањето — кешот и колачињата. За да го направите ова, притиснете CTRL + SHIFT + DELETE, изберете го периодот СИТЕ и потоа кликнете CLEAN. Потоа, рестартирајте ја страницата и проверете дали имало какви било промени. Целосната процедура е опишана овде . Може да се обидете да користите и друг прелистувач или друг уред.

3. Побарајте е-пошта за потврда уште еднаш.

4. Проверете ја вашата папка за спам во вашето поле за е-пошта.

Ако не помогне, ве молиме контактирајте го тимот за поддршка на IQ Option преку LiveChat и дајте им на специјалистите за IQ Option слики од екранот на грешка (ако има)


Зошто ми беа одбиени документите?

Ве молиме проверете дали:

- вашите документи се во боја

- вашите документи се издадени не порано од пред шест месеци

- сте поставиле копии од вашите документи на цела страница

- правилно сте ги покриле сите броеви на картички (на фотографијата мора да се прикажат првите шест и последната четири цифри од бројот на вашата картичка; CVV-шифрата на задната страна мора да биде покриена)

- поставивте соодветни документи како лична карта, како пасош или возачка дозвола


Имам виртуелна картичка што не можам да ја потврдам. Што да правам?

Во тој случај, се ќе зависи од вашата банка. Ако имате пристап до картичката, само испратете слика од екранот на IQ Option за IQ Option да може да ја потврди. Некои апликации не дозволуваат снимање (скриншот), во овој случај ќе треба да ја контактирате вашата банка за да ја добиете сликата од екранот или да користите друг уред за фотографирање на картичката за која станува збор. Ако имате пристап до сликите преку веб/прелистувач, погрижете се да ја снимите целата страница на прелистувачот, а не само сликата на картичката.
Thank you for rating.